En perfekt seng giver god nattesøvn

Man kan undres over, vi bruger mange 100.000 kr. på biler gennem livet, hvor vi typisk bruger et par timer om dagen, mens vi måske anvender samme dobbeltseng til langt under 20.000 kr. gennem en længere periode af livet, da vi jo tilbringer omkring 8 timer i sengen hvert eneste døgn. Naturligvis kan vi ikke umiddelbart sammenligne en bil med en seng, men vi kender meget til funktionerne på nye biler, mens ikke mange kender mulighederne med de moderne senge. Det skyldes muligvis, en seng er beregnet til at holde i en længere periode uden den store vedligeholdelse, så derfor har mange tendens til at beholde samme seng gennem mange år i livet.

 

En ny seng med helt ny fornemmelse

Hvis man i familien stadig anvender en seng med en alder på mere end 10-20 år, så er der altså sket meget indenfor de senere år. Det er især vigtigt med en madras i høj kvalitet, da sengebunden med ben ikke har forandret sig meget, men man ligger jo på madrassen, så her foregår der meget forskning i materialer med de rette egenskaber. Tidligere bestod en god madras jo af fjedre samt uld eller halm, mens man nu er gået over til kunststofmaterialer, der har utrolige egenskaber med hensyn til elasticitet og hårdhed, da de i stigende grad er gode til at forme sig efter personens krop, så man akkurat synker ned i madrassen, således man får den perfekte støtte til sin krop.

Mange tidligere madrasser var enten for tynde, for bløde eller for hårde, og de fik på kort tid en ny facon, mens de nye madrasser kan bevare faconen gennem en længere årrække. Verdens mest udbredte madras mærke hedder Tempur, og disse forhandles blandt andet af den store landsdækkende møbelkæde Ilva. Succesen hos Tempur skyldes muligvis, de fokuserer på en madras, der automatisk tilpasser sig din kropsform, størrelse og alder. Madrassen skal tilpasse sig dig og ikke omvendt, og de fleste er enige om, den perfekte madras giver en unik følelse af velvære, så man ligger trygt og får en komfortabel nattesøvn.

Derfor køber mange Tempur

Tempur leverer bade madrasser, puder og senge, og det er især deres unikke madrasser, der er årsagen til deres succes. Mange vælger en komfortabel elevationsseng med hæve-sænke funktioner, der nemt kan styres med en dobbelt motor, der sørger for at hæve og sænke hoved og fodende efter behov. Motoren er normalt placeret på undersiden af en lamelbund, som igen er placeret i en massiv træramme, der er polstret i samme stof som resten af sengen.

Det originale trykabsorberende materiale til Tempur madrasserne er en velbevaret hemmelighed, som firmaet vogter på. Materialet blev opfundet i 1970´erne af NASA, der skulle bruge et materiale, der kunne beskytte og give støtte til astronauterne under raketopsendelse. Man havde brug for en speciel måde at fordele tryk og vægt ligeligt på, og Tempur kunne efterfølgende bruge teknologien til at fremstille perfekte madrasser, senge og puder, selvom man naturligvis har måttet forsket for at kunne perfektionere og videreudvikle teknologien til denne branche.

Prisen for en Tempur seng er ikke dyrere end tilsvarende senge, så derfor anvendes Tempur især indenfor hospitaler, plejehjem og søvncentre verden over på grund af sengenes unikke trykaflastning og uovertrufne støtte, så mange mennesker i dag får en herlig og uforstyrret søvn uden smerter.

Billede: Lars Plougmann