Undgå skader med ergonomiske løbesko

At undgå skader, samtidig med at du lever et sundt og aktivt liv må bestemt regnes som et af livets små mirakler. Sørg for at købe nogle rigtig gode kvalitetsløbesko så er du sikker på at undgå skader i ryg eller knæ.

Dette skal du vide om dine løbesko. Hvis de ikke sidder ordentligt ødelægger du din ryg. Hvis du træder skævt i dem, de er for små eller store, kan du få skader for livet. Vælg dine løbesko med omhu, så er du sikker på at mindske skaderne efter løbeturene. En løbeskos butik som jeg ofte har fundet rigtig gode kvalitetsløbesko i til en fornufitg pris er Billigsport24.dk. Bare klik på linket så kommer du direkte ind til deres udvalg af løbesko.

Værd at vide om løbesko

Løbesko er ikke bare et par sko, du finder i butikken. Løbesko er adgangen til masser af frisk luft, god motion, venskaber og en sund krop. Med andre ord er kvalitetsløbesko en af livets små mirakler. Et par forkerte løbesko kan derimod give dit billetten til varigt hospitals eller fysioterapi hjælp. Man risikerer løbeskader, der er større end man nogensinde havde regnet med. SÅ se dig for, når du køber løbesko. Vælg med omhu. Du skal især kigge efter:

  • Terræn, tilpas altid dine løbesko efter terræn. Det er altså ikke ligegyldigt om du løber i skoven, på fortov, fladt, ujævnt eller glat terræn. De fleste butikker har en grundig vejledning, der guider dig gennem dit valg. Men køb aldrig dine løbesko et sted, hvor de hævder at terræn er ligegyldigt.
  • Løbestil, vi løber alle forskelligt og man taler tit om at vi har tre løbestilarter. Hvor en af dem typisk vil passe på dig. Løbestilen fortæller noget om, hvor på foden trykket lander, når du løber. Man taler ofte om en neutral løbestil, Pronation og Supination løbestil. Jeg vil ikke udrede hver løbestil her, da der er risiko for at du fejlvurderer din stil og gør skade. Gå til en fysioterapeut og få vurderet din løbestil.
  • Pris, er altid afgørende
  • Kvalitet, materiale og holdbarhed, er også en faktor jeg holder øje med. Hvis de er for dyre kan jeg ikke betale dem. Hvis de er for billige, kan de muligvis være for dårlige. Jeg opvejer det altid. Og vælger selvfølgelig kvalitet fremfor pris.

Billede: wonderyort