Sådan holder du dine vinduesmarkiser smukke!

Mange anskaffer sig en markise, og så lader de den passe sig selv fremover. Det er noget af en hovsa løsning, idet man bør være klar over, at markiser faktisk kræver noget vedligeholdelse, og især dem der sidder udendørs året rundt. Der er naturligvis gjort masser af tiltag til, at markiser nu næsten er helt vedligeholdelsesfrie. Markiser findes i flere udgaver, og inden du vælger din favorit, så må du gøre dig klart, at en markise bliver en del af huset, der typisk skal sidde i en længere årrække. Det betyder, at du skal vælge den rigtige model første gang og dermed undgå unødige huller i murværket eller andre spor af fejlkøb. Der er en række fordele ved en markise, som gør den til alsidig og god løsning. En markise skærmer for solen på din terrasse, altan og i boligen, hvilket er behageligt i de meget varme sommermåneder. Desuden kan markiser få din bolig til at virke større om sommeren, da du kan bruge det overdækkede udeareal som et ekstra rum. Herude under markisen er det nu muligt at nyde de fleste måltider udendørs. Om aftenen holder markisen duggen væk, og selv i stille regnvejr kan du sidde under din markise uden at blive våd, så du kan nyde ekstra tid udendørs.

Valg af markiser

Der findes som sagt mange forskellige modeller af markiser, og jeg vil anbefale dig at ofre lidt mere på en god markise, som kan holde i mange år ud i fremtiden, i stedet for at købe en billig markise, som kun kan holde i et par sæsoner, før den er blevet slidt og mørnet og ildelugtende. Vind og vejr har det jo med at sætte sig i alt udendørs, så hvis din markise er lavet af stof, så kan den egentligt ikke tåle regn. Man bør holde sig til de modeller af kunststof, som ikke kan rådne, idet de er vandbestandige. Man kan også få modeller, som placeres automatisk i en kassetteboks, når man kører markisen ind. Det er klart, at en markise kan holde længere, når den befinder sig i en aflukket boks i vinterperioden, frem for at den påvirkes af klimaet året rundt. Det samme gælder med vinduesmarkiser. En anden betragtning er selve stellet, som du ikke må underdimensionere, idet da vil en kraftig vind kunne rive markisen af boligen i værste fald. Man bør vælge en markise med en lys- og vejrbestandig dug, som er konstrueret af rustfrit materiale og i en profiltype, som er stærk og formstabil. Derved øger man levetiden og mindsker behovet for vedligeholdelse. Der findes jo flere mønstre og farver at vælge imellem, og desuden bør man overveje, hvilken type som passer bedst til jeres situation. Visse modeller af markiser er udslåede hele tiden, hvorimod andre kan reguleres manuelt eller elektronisk, således vinklen på markisen varierer efter solen. Det sted hvor jeg har fundet flest gode vinduesmarkiser til den bedste pris er her.

Vedligeholdelsesfrie markiser  og vinduesmarkiser

Det er både anstrengende og det kan også være farligt at kravle rundt på stiger at rengøre en højtsiddende markise, så jeg vil til enhver tid anbefale, at man anskaffer sig en markise, som kræver så lidt som muligt vedligeholdelse. Jeg bemærkede Profil Markiser på nettet, som havde en smart elektronisk styring af deres markiser, hvilket gjorde det muligt for folk at helt fjernstyre deres markiser, således man ikke skal gøre andet end at programmere sin markise en gang for alle. Der er ingen tvivl om, at det er fremtiden for udviklingen af markiser.

Billede: dustpuppy

Billede: ersshading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *