Støttestrømper er en af hverdagens mirakler!

Der findes mange forskellige typer strømper på markedet, og strømper har mange størrelser og funktioner. Der findes jo de helt normale dekorative og praktiske strømper, som vi anvender til at have på fødderne i løbet af hverdagen, men så findes der også de specielle støttestrømper, som har et helt andet formål. Støttestrømper er nemlig et virkeligt godt hjælpemiddel i hverdagen, såfremt man ikke har et stillesiddende job baget skrivebord. Både i sundhedsvæsenet samt i mange andre erhverv står mange ansatte op i mange timer dagligt, og dette er belastende for benene, som hurtigt bliver trætte og kan hæve op. Heldigvis kan støttestrømper afhjælpe dette problem, da de netop er designet med en længere udstrækning end korte normale strømper, således de over hele foden og benet kan påvirke legemet med et tryk, som behageligt masserer foden og benet i løbet af dagen.

Hvordan virker støttestrømper?

Disse specielle strømer giver en væsentligt bedre blodcirkulation, og de forebygger også risikoen for svulster, åreknuder og blodpropper. Derfor er disse støttestrømper et mirakelprodukt, som mange ikke kender til, men nu kan man selv afprøve strømpernes fantastiske funktion. Man vil hurtigt med de rette støttestrømper føle, at man kan overkomme mere i hverdagen, og dine ben vil føles friske i hele dagen. Man kalder også denne specielle type strømper for kompressionsstrømper, idet de yder et bestemt tryk på benene for at hjælpe blodomløbet og afhjælpe hævede og trætte ben. Det er især ansatte med mange stående timer, som anvender kompressionsstrømper, og det omfatter personalet i mange brancher samt folk, der rejser på lange strækninger i enten bil, bus, tog eller fly. Man kan også med succes anvende støttestrømper under sin graviditet, da man i denne periode har meget pres på benene og hermed kan man støtte sine underben eller i hele benenes længde i form af en strømpebuks. Med de bedste modeller af støttestrømper kan man mærke en massageeffekt, da de netop er designet til at øge blodcirkulationen i både fødder og ben, og dette øgede pres forebygger blodpropper og åreknuder, og desuden kan man forhindrer hævelser i benene.

Hvor kan man finde et godt udvalg af støttestrømper?

Der findes enkelte specialforretninger, som har støttestrømper i deres sortiment, men mange går på nettet online, idet man her nemt og hurtigt kan finde frem til netop de ønskede støttestrømper, som har den rette størrelse, de rette farver, det korrekte tryk samt et stort udvalg, og man kan især søge inspiration og finde mange støttestrømper i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser hos webshoppen Color4Care.dk. Her findes både knæstrømper, kompressionsstrømper og alle de mest gængse modeller af støttestrømper i alle mulige farver og størrelser.

 

Billede: Miia Sample

Billede: mislav-m

Billede: Wimena Kane