Lav selv din egen emballage

 

I mange tilfælde kan man helt slippe for at købe dyr emballage, hvis man blot genbruger materialerne fra tidligere emballage. Dette er både godt for din pengepung samt for miljøet. Faktisk kan det være mægtigt sjovt at lave kreative emballager til mange forskellige formål, og det går mest ud på at gemme materialer, som mange blot smider i affaldsspanden. Man bør derfor altid gemme emballagen, når man modtager pakker og breve, da materialerne senere kan genbruges, og det gælder også eventuelle pakker, der anvendes som indpakning på varer, som man har købt i supermarkedet f.eks. en pakke cornflakes.

Disse materialer er gode som emballage

Faktisk kan de fleste materialer bruges til emballage, og især er disse materialer meget velegnede både til selve emballagen samt som fyld, der beskytter indholdet:

  • Papkasser
  • Konvolutter
  • Karton
  • Bobleplast
  • Flamingo
  • Avispapir

Man kan faktisk også bruge øvrige materialer, man skal blot undgå organiske varer, der jo kan rådne og krakelere. Man kan bruge papmache, læder, plastik, metal og andre materialer, som man ikke skal bruge alligevel. Man kan selv pakke gaver og pakker ind, som evt. skal sendes som brev eller som pakke. Man kan også pakke fødselsdagsgaver ind på kreative måder, og især til mindre børn kan emballagen være ligeså spændende som selve gaven, så en god indpakning kan redde dagen.

Køb emballage på nettet

Hvis man har en mindre virksomhed, så skal man nok alligevel hen og investere i passende materialer, der kan anvendes til emballage til dine varer, som så kan udleveres til kunden. Det kan jo både dreje sig om konvolutter og papkasser, som eventuelt skal fores, således varerne ikke tager skade. På webshoppen DS Smith kan man faktisk både nemt og billigt købe alverdens slagt emballage til meget lave priser, men man skal naturligvis købe lidt af gangen, men emballage forældes jo ikke, så man har nok til lang tid. Der er mange fordele ved at handle emballage på nettet, idet man slipper for tid og udgifter til transport, og udvalget er som regel meget større på nettet, og endeligt er priserne ofte helt i bund. På flere webshops kan man endda blot indtaste mål eller vægt på varen, og så kommer der automatisk forslag frem med emballage, der passer perfekt til formålet. Nemmere kan det jo ikke være, og samtidigt ødsler man heller ikke med materialerne, hvilket er godt for økonomien og for miljøet.