En god madras kan bevirke mirakler

I hele vores liv tilbringer vi en stor del i vores seng i soveværelset, og derfor ved vi allerede, at der findes meget store forskelle på senge og deres affjedring og soveegenskaber.

Køber man den forkerte madras, så kan man ligge elendigt og måske få ondt i ryggen, så man ikke føler, man har sovet ordentligt. Derfor skal man starte med at vælge en god madras, som kan holde i mange år fremover, såfremt man altså køber en madras i højeste kvalitet.

Man kan købe en billig skumgummimadras, der egentligt ikke egner sig til andet end en enkelt overnatning i telt. Til gengæld findes der mange typer senge, som kan tilpasses flere typer madrasser, og det er da praktisk med en elevationsseng, hvis man vil ligge og læse i oprejst position eller har problemer med at komme ind og ud af sengen.

Der forskes og udvikles hele tiden i nye materialer, og derfor kan man i dag købe helt vidunderlige madrasser, der nænsomt former sig efter kroppen under nattesøvnen, så her vil man kunne opnå en perfekt nattesøvn. Det afgørende for en ny madras skal være kvaliteten i affjedringen og den måde, som madrassen beholder sine egenskaber på gennem tiden.

 

Krav til en god madras

En god madras koster lige fra et par tusinde kr. til 50.000 kr., og der burde jo være meget stor forskel på disse madrasser, så Søndagsavisen testede en lang stribe madrasser for deres kvaliteter. Man afprøvede madrasserne for flere forskellige tests, og både blødhed, affjedring, stødtest, forandringer af hårdheden samt udmatning af madrassen gennem tiden, samt sengens generelle holdbarhed blev testet.

Testen kom frem til en vinder, som blev Nocturne type 841, som forhandles af kæden IDE Møbler. Madrassen koster omkring 5.000 kr. inklusiv topmadras, hvilket ikke er specielt dyrt for en testvinder. Flere andre og dyrere senge fik ikke så mange point totalt som Nocturne, så måske burde man købe denne madras næste gang man har brug for en ny madras.

 

Når man køber en Nocturne madras

Nocturne er i øvrigt en dansk produceret madras, som kan give en formidabel god nattesøvn til en absolut konkurrencedygtig pris. Nocturne madrassen har 364/265 fjedre pr. kvadratmeter hhv. nederst og øverst, og det er noget mere end konkurrenternes madrasser, der typisk har omkring 200 fjedre pr. kvadratmeter.

Den typiske størrelse for madrassen er 90 gange 210, hvorimod mange andre kun måler 90 gange 200, så igen får man altså lidt ekstra for pengene ved at købe en Nocturne madras.

 

 

 

Billede: Rubber Dragon